Eyyübiye'de 2 milyon değerinde kablo çalmışlardı

YEREL HABERLER 17.09.2024 15:08:00 790 0
Eyyübiye

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi, Yeni TOKİ inşaat alanında depoda yaklaşık 2 milyon TL değerindeki bakır kabloların çalınması olayına ilişkin çok sayıda malzeme ele geçirilirken 4 kişi gözaltına alındı.


 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, JASAT ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gün Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi, Yeni TOKİ inşaat alanında depoda yaklaşık 2 milyon TL değerindeki bakır kabloların çalınması olayına ilişkin yoğun çalışma gerçekleştirildi.

 

Gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Güvenlik Kamerası, PTS/KGYS ve saha çalışmaları neticesinde; olayı Mercedes Benz Sprinter marka model minibüse sahte 01 DD 471 plakayı takan yüzleri maskeli (3) şüpheli şahsın gerçekleştirdiği, şantiye bekçisi tarafından fark edilmeleri üzerine malzemeler ile kaçtıkları tespit edilmişti.

 

İl genelindeki tüm PTS noktalarından geçiş yapan şüpheli eşgale uygun 144 araç üzerinde yapılan değerlendirme ve tespit sonucu 63 S 0500 plakalı ön camı kırık Mercedes Benz Sprinter marka aracın, hırsızlık olayında kullanılan araç olduğu tespit edildi.

 

Aracın PTS hareketliliği takip edilmiş olup aracın Akçakale Gümrük sahasında bulunduğu ve Gümrük personelinin taşımacılığı yapan Turizme' ait şirketi aracı olduğu ve aracı olay günü M.K'ın kullandığı tespit edilmiş ve şüpheli Akçakale Gümrük Sahasında yakalandı.

 

Şüpheli M.K. yapılan mülakat sonucu olayı M.Ş, C.B ile birlikte yaptıklarını, olay sonrası kabloları Eyyübiye İlçesi Eyüpkent Mahallesindeki K.E isimli şahsa ait E. Otomotiv isimli işyerine götürdüklerini itiraf ettiler.

 

Şüpheliler; M.K, K.E,M.Ş ve C.B isimli şahısların ikâmetinde ve E. Otomotiv adlı işyeri ile olayda kullanılan 63 S 0500 plakalı araçta adli arama yapılırken E. Otomotiv de yapılan arama sonucunda;

 

Tescil kaydı bulunmayan 17 ADF 573 sayılı bir adet plaka, A. K. İsimli şahsa ait kayıp/çalıntı olduğu tespit edilen bir kimlik belgesi ile sürücü belgesi, İ.C. isimli şahsa ait bir adet Banka ve Kredi Kartı,1 adet ruhsatsız ferman marka 12 çalıntı av tüfeği ve tüfeğe takılı şarjör içerisinde 8 adet kartuş, 4 adet parça halinde tabanca gövdesi,  3 adet tabanca üst kapağı, 5 adet tabanca şarjörü ve çok sayıda muhtelif tabanca parçası ele geçirildi.

 

Ele geçirilen malzemeler doğrultusunda Resmi Belgede sahtecilik ve 6136 SKM suçundan ayrıca tahkikata başlatılırken şüphelilerden yakalanan M.K ve K.E, Nöbetçi C. Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış olup diğer iki şüpheli şahsın yakalanması ile suç eşyalarının ele geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edileceği bildirildi.

 

 

 


  • Cumartesi 30.8 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Pazar 26.4 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.5 ° / 18.4 ° Güneşli

BORSA

  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54